Τα δεδομένα στη σύγχρονη επιχείρηση, όπως πελάτες, προμηθευτές, υπόλοιπα, παραγγελίες, προσφορές, τιμολόγια, έχουν μετατραπεί κυρίως σε ψηφιακά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ασφάλεια των δεδομένων να είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητας της επιχείρησης. Όπως οι επιχειρήσεις φροντίζουν την φυσική τους ασφάλεια, με συναγερμούς, κλειδαριές κλπ., θα πρέπει να μεριμνήσουν και για την ψηφιακή τους ασφάλεια.

Μία απώλεια δεδομένων μπορεί να έχει ολέθριες επιπτώσεις σε μία επιχείρηση. Σε μελέτες που έχουν γίνει για την ασφάλεια των δεδομένων, τα αποτελέσματα ήταν τραγικά για τις επιχειρήσεις που έχαναν τα δεδομένα τους. Η μελέτη έδειξε, ότι σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις που είχαν μεγάλη απώλεια ή διαρροή των δεδομένων τους έκλειναν στους επόμενους 24 μήνες.

Τα τελευταία χρόνια οι ψηφιακοί κίνδυνοι έχουν πολλαπλασιαστεί. Παλαιότερα η δημιουργία ιών και malware, ήταν κυρίως από φοιτητές που έκαναν δοκιμές σε κάποιο εργαστήριο κάποιου πανεπιστημίου. Πλέον η δημιουργία Malware και ιών έχει μετατραπεί σε βιομηχανία. Μπορεί όποιος επιθυμεί να παραγγείλει (φυσικά παράνομα) ένα malware και να το δημοσιεύσει στο Internet. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι απειλές από malware να έχουν αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Όπως φαίνεται στο γράφημα τα malware σε 9 χρόνια έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 2000% και μελέτες αναφέρουν ότι μέχρι τέλος του 2019 θα υπάρχουν πάνω από 1.000.000.000 malware.

Ποιος είναι ο τρόπος αντιμετώπισης των παραπάνω κινδύνων;

Η Arebas έχει κύριο γνώμονα την ασφάλεια των δεδομένων των πελατών της. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να σας ενημερώσουμε και να σας συμβουλεύσουμε , ώστε να χτίσουμε μαζί τη στρατηγική για την ασφάλεια των δεδομένων της επιχείρησής σας.